Caesar salát

Stálice mezi saláty je caesar salát, který je jednoduchý, ale chuťově výrazný! Jeho základem je křupavý římský salát, výrazná zálivka s ančovičkami, krutony a parmazán. Je snadné si ho připravit doma – originál obsahuje kuřecí maso a slaninu, ale caesar salát chutná dokonale i bez nich! Zkuste ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Stálice mezi saláty je caesar salát, který je jednoduchý, ale chuťově výrazný! Jeho základem je křupavý římský salát, výrazná zálivka s ančovičkami, krutony a parmazán. Je snadné si ho připravit doma – originál obsahuje kuřecí maso a slaninu, ale caesar salát chutná dokonale i bez nich! Zkuste ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    salát 1hlávka římský
    chléb 1ks bílý, starší
    parmezán strouhaný
Na zálivku
    olej 100ml olivový
    parmazán 40g strouhaný
    česnek 3stroužky
    citrónová šťáva 3lžíce čerstvě vymačkaná
    omáčka 2lžičky worcesterská
    hořčice 2lžičky dijonská
    žloutky 2ks
    pepř čerstvě mletý
Pokyny
  1. Zálivku připravíme tak, že do mísy dáme žloutky, přidáme sůl, pepř, hořčici, citronovou šťávu a worcesterskou omáčku.
  2. Poté začneme postupně přilévat olej. Šleháme až směs zhoustne.
  3. Nakonec do zálivky vmícháme utřený česnek, nasekané ančovičky a nastrouhaný parmazán.
  4. Salát rozdělíme na listy, které důkladně omyjeme a poté osušíme.
  5. Listy podélně rozřízneme a nakrájíme na menší kousky.
  6. Krutony připravíme ze staršího pečiva, které se bude lépe krájet.
  7. Můžeme je dozlatova orestovat na pánvi nebo je pokapat olejem a opéct v troubě.
  8. Nakrájený salát promícháme se zálivkou a před podáváním posypeme krutony a hoblinkami parmezánu.

Obaly od ančoviček třídíme podle materiálu: Kovové konzervy do kontejneru označeného šedou samolepkou na kovy. Skleněný obal můžeme opakovaně využít (tzv. reuse), nebo vytřídit do kontejneru na sklo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*