Vepřová panenka je skvělá volba, když chceme připravit rychlé a přitom efektní jídlo. Díky bylinkovému máslu bude maso šťavnaté, voňavé a jemné. Podáváme ji s bramborami a opečeným chřestem nebo fazolkami. Připravte si lahodnou a šťavnatou vepřovou panenku s bylinkovým máslem, opečenými bramborami a chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!    
| 
 | 
 
Vepřová panenka je skvělá volba, když chceme připravit rychlé a přitom efektní jídlo. Díky bylinkovému máslu bude maso šťavnaté, voňavé a jemné. Podáváme ji s bramborami a opečeným chřestem nebo fazolkami. Připravte si lahodnou a šťavnatou vepřovou panenku s bylinkovým máslem, opečenými bramborami a chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
40 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Nejprve začneme přípravou bylinkového másla - máslo necháme lehce povolit.
 - Přendáme ho do misky, přidáme prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek a nasekané bylinky.
 - Vidličkou rozmačkáme a promícháme, aby se vše spojilo.
 - Dle chuti osolíme a opepříme.
 - Hotové maso přendáme na kousek potravinářské fólie, zatočíme a vytvarujeme váleček, který uložíme do lednice, aby máslo ztuhlo.
 - Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme.
 - V pánvi rozehřejeme olej a panenku ze všech stran zprudka opečeme.
 - Do masa nepícháme vidličkou, ale k obracení použijeme kuchařskou pinzetu.
 - Troubu rozehřejeme na 180°C.
 - Orestovanou panenku přendáme do pekáče a maso dopečeme v předehřáté troubě asi 6 minut (doba pečení je samozřejmě orientační a bude záviset na tom, jak silný kus panenky máte, k ruce si můžete vzít kuchařský teploměr, který by měl uprostřed masa ukazovat teplotu asi 64°C).
 - Zelený chřest omyjeme a odlámeme dřevnaté konce.
 - Do výpeku v pánvi přidáme trochu oleje a chřest opečeme.
 - Hotové maso necháme krátce odpočívat.
 - Poté ho nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s brambory a opečeným chřestem.
 - Na horké plátky masa poté dáme kousek bylinkového másla.
 
Plastové obaly od masa, po důkladném vyprázdnění, vytřídíme do kontejneru označeného žlutou nálepkou. Slupky z česneku a odřezky bylinek patří do bioodpadu nebo na kompost.
