Grilované panenky se šalvějí a citronem

Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřová panenka 500g překrojená na špalíčky
    šalvěj 1lístků
    máslo 50g
Pokyny
  1. Citronovou kůru, šťávu z poloviny citronu, nasekané lístky šalvěje, sůl a pepř rozmixujeme v hustou pastu.
  2. Špalíčky masa nařízneme asi desetkrát krátkými hlubšími řezy a naneseme pastu.
  3. Potřeme olejem a grilujeme z každé strany 6–8 minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené.
  4. Poté na maso vymačkáme zbylou šťávu a ozdobíme lístky šalvěje. Podáme s opečenými brambory.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*