Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.    
| 
 | 
 
Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.     
 | 
          | 
 
Porce     
50 g pesta     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Svazky bylinek opláchneme, osušíme a lístky otrháme ze stonků.
 - Lístky dáme do hmoždíře a osolíme.
 - Parmazán nadrobno nakrájíme a rozdrtíme s bylinkami a příšky, osolíme a přidáme prolisované stroužky česneku.
 - Do pesta přidáme olivový olej a znovu vše promícháme.
 - Pesto přendáme do misky nebo sklenice a hotové uskladníme v lednici.
 
