Z jednoho hrnce: polévka minestrone


[Total: 1    Average: 5/5]
Polévka Minestrone
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Polévka Minestrone
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Porce
4 osoby
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    těstoviny například orecchiette
    fazole 100g bílé
    rajčata 1plechovka loupaná
    slanina 5plátků
    mangold 5listů nemusí být
    olivový olej 5lžic
    celer 3stonky řapíkatý
    brambory 3ks
    mrkev 2ks
    protlak 2lžíce rajčatový
    cuketa 1ks zelená
    cuketa 1ks žlutá
    cibule 1ks
    česnek 1stroužek
Na ozdobu
Pokyny
  1. Den předem namočíme bílé fazole a druhý den je v asi 1 litru vody uvaříme na skus.
  2. Do většího hrnce dáme olivový olej a na proužky nakrájenou slaninu, kterou orestujeme.
  3. Postupně přidáváme cibuli, mrkev, celer, česnek, řapíkatý celer, brambory a cukety – každou přidanou zeleninu dobře orestujeme.
  4. Nakonec přidáme posekaná nakládaná rajčata a rajčatový protlak, pokrájený mangold, tymián, bobkový list a ochutíme solí a pepřem.
  5. Vše zalijeme zeleninovým vývarem nebo vývarem z fazolí a vaříme asi 20 minut.
  6. Nakonec přidáme fazole.
  7. Na talíř naservírujeme trochu uvařených těstovin, horkou polévku a posypeme strouhaným parmazánem a bazalkou či dozdobíme pestem.

Nevíte, co se zbylou zeleninou? Do italské polévky z jednoho hrnce můžete dát vše, co najdete v lednici, a vždy bude chutnat skvěle. Představujeme minestrone!

Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*