Kuřecí s bazalkovou omáčkou


[Total: 1    Average: 5/5]
Kuřecí s bazalkovou omáčkou
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
Kuřecí s bazalkovou omáčkou
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
Omáčka
    smetana 200ml
    parmezán 50g
    bazalka 1hrst čerstvá
Pokyny
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na hrubší plátky, jemně je naklepeme prsty, osolíme a opepříme.
  2. Dáme je do misky, zalijeme olivovým olejem a necháme hodinu marinovat v lednici.
  3. Po vytažení z lednice rozpálíme pánev s olejem (případně gril).
  4. Z každé strany opékáme kuřecí prsa cca 5–7 minut - měla by být dozlatova.
  5. Smetanu smícháme v kastrolku s čerstvou najemno nasekanou bazalkou.
  6. Smetanu s bazalkou necháme přejít varem, aby omáčka zhoustla.
  7. Nakonec do ní vmícháme parmezán, který necháme rozpustit a omáčku opepříme podle chuti.
  8. Opečená kuřecí prsa naservírujeme a přelijeme omáčkou.
Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo pečenou zeleninu.
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*