Malé bramboráčky naservírujte klidně do kovového kyblíčku nebo jiné originální nádobky.
Suroviny: vejce
Rychlá dobrota, která zmizí hned ze stolu!
Když nemáte čas na složité a dlouhé pečení, přijde vám vhod tento jednoduchý recept. I neohlášené návštěvě můžete tak ke kávě podávat domácí sušenky.
Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
Tajemství palačinek je ve správně rozšlehaných ingrediencích a trpělivém smažení. Pokud chcete jídlo, které vás vrátí do dětských let, tak palačinky s jahodovou zavařeninou jsou tou pravou volbou.
Tuto dobrotu si vaše děti zamilují a navíc si ji pod vaším dohledem mohou snadno upéct! Z tohoto množství upečte čtyři muffinky.
K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
Zdravá varianta oblíbených perníčků je z celozrnné mouky a třtinového cukru. Díky sádlu jsou žitné perníčky vláčné, jeho chuť není v cukroví vůbec cítit.