Francouzská nadýchaná bublanina Clafoutis


Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
Porce
Forma na koláč 30 cm
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Suroviny
    třešně 500g nevypeckované
    griotka 3lžíce
    mléko 300ml polovinu můžete nahradit smetanou
    vejce 3ks
    máslo na vymazání formy
Pokyny
  1. Třešně pokapeme griotkou a necháme odstát 30 minut, smícháme s polovinou cukru.
  2. Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Vejce vyšleháme se zbytkem cukru a přidáme mouku, promícháme a přilijeme mléko.
  3. Vše vymícháme do hladka se lžící rozpuštěného másla a necháme 30 minut stát.
  4. Třešně rozložíme do zapékací nádoby a zalijeme těstem. V rozpálené troubě na 180 °C pečeme 45 minut, nebo až zezlátne.
  5. Clafoutis pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s kopečkem šlehačky.

Pokud chcete použít kompotované třešně, nechte je dobře odkapat. Clafoutis můžete zkusit i s jiným ovocem, třeba borůvkami, malinami nebo jahodami.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*