Francouzská nadýchaná bublanina Clafoutis

Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma na koláč 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    třešně 500g nevypeckované
    griotka 3lžíce
    mléko 300ml polovinu můžete nahradit smetanou
    vejce 3ks
    máslo na vymazání formy
Pokyny
  1. Třešně pokapeme griotkou a necháme odstát 30 minut, smícháme s polovinou cukru.
  2. Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Vejce vyšleháme se zbytkem cukru a přidáme mouku, promícháme a přilijeme mléko.
  3. Vše vymícháme do hladka se lžící rozpuštěného másla a necháme 30 minut stát.
  4. Třešně rozložíme do zapékací nádoby a zalijeme těstem. V rozpálené troubě na 180 °C pečeme 45 minut, nebo až zezlátne.
  5. Clafoutis pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s kopečkem šlehačky.

Pokud chcete použít kompotované třešně, nechte je dobře odkapat. Clafoutis můžete zkusit i s jiným ovocem, třeba borůvkami, malinami nebo jahodami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*