Jahodové lívance se šlehačkou


Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Porce
6 lívanců
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Suroviny
    mléko 1hrnek
    hladká mouka 1hrnek
    vejce 1ks
    skořice 1ks
    tuk na smažení
    smetana ke šlehání
    jahody 2hrnky
Pokyny
  1. Suroviny na těsto smícháme a necháme čtvrt hodiny odležet.
  2. Mezitím si ušleháme šlehačku a pokrájíme jahody na kousky.
  3. Z těsta smažíme lívance, které poklademe jahodami a ozdobíme šlehačkou.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*