Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!
Suroviny: vejce
Je tak dobrá, že ji budete podávat i jako hlavní jídlo. Na sběr kopřiv vyražte s dětmi, budou nadšené, že se na jídle takhle podílely.
Při jeho přípravě platí nepsané pravidlo: když nevíte, jak z báječného guláše udělat ještě lepší, přidejte tam… pivo.
Jste v kuchyni začátečník? Nemáte čas, neradi umýváte haldy nádobí nebo nechcete utrácet za drahé ingredience? V tomto je velmi vděčné listové těsto, do kterého můžete dát cokoliv. My jsme si vyrobili jablečné pirohy.
Tradiční velikonoční mazanec nechte pořádně vykynout, odmění se vám nadýchanou strukturou.
Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
Palačinky jsou báječný dezert, který baví děti i dospělé. Pokud je doplníte ovocným salátem, budou stačit i na večeři.
Třené těsto je jednoduché a s jeho přípravou vám pomohou i děti. Bude to výborná příležitosti jim poodhalit taje pečení i vysvětlit, co velikonoční beránek symbolizuje.
Chlebový puding je podobný žemlovce a najdete jej například v Irsku nebo Velké Británii jako „bread pudding“. V Německu a Maďarsku jej zapékají se šlehanými bílky, v tropických zemích zase nahrazují kravské mléko kokosovým.
Čokoládové cupcakes jsou příjemný zákusek ke kávě nebo po obědě. Do večera nezbyde ani jeden!