Řecká čočková polévka

Řecká čočková polévka

Stačí přidat rajčata, koření a obyčejná čočkovka je rázem plná středomořského temperamentu. Přihoďte pár oliv, sýr feta a máte vydatnou polévku, která vás zahřeje a dodá energii.
Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec nechte pořádně vykynout, odmění se vám nadýchanou strukturou.
Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Tradiční nádivka s bůčkem a slaninou

Je zároveň lehká, díky bílkům a jemnému pečivu, ale i výživná díky bůčku. Tradičně se podává jako příloha k velikonoční jehněčí pečeni, ale bude výborná i jako samostatné jídlo.
Pečený jehněčí hřbet

Pečený jehněčí hřbet

Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Kohout v jemné smetanové omáčce

Kohout v jemné smetanové omáčce

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Tuto játrovou paštiku je škoda vzít na výlet. Pochlubte se jí třeba na grilování nebo při neformální oslavě. Bude výborná i jako elegantní předkrm.
Zapečené knedlíky

Zapečené knedlíky

Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Focaccia a olivová tapenáda

Focaccia a olivová tapenáda

Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.