Klasické skořicové šneky známe všichni. K podzimu, podzimním plodům a dezertům z nich skořice prostě patří. Ale napadlo vás někdy připravit šneky s náplní z kokosu? Pokud ne, tak se do toho bez obav pusťte. Šneci dostanou úplně nový rozměr a jejich chuť je neskutečná. Vězte, že pokud ochutnáte, neodoláte a rozhodně sáhnete po dalším kousku.
Suroviny: sůl
Nakládané vepřové maso chutná skvěle a nejvíce ho oceníte, když zrovna nevíte co uvařit.
Domácí preclíky se mohou zdát na první pohled složité na přípravu, ale vůbec tomu tak není, právě naopak. Skvělé je, že vám při jejich přípravě mohou pomoci děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžete je podávat i jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
Upéct si doma o víkendu čerstvé pečivo je něco neskutečného. Když se vám z trouby line vůně čerstvého celozrnného pečiva, určitě vytáhnete z postele i toho největšího lenocha a spáče.
Špenát, losos a česnek patří mezi potraviny, které snižují hladinu stresového hormonu, kortizolu. Když jsou navíc podávané ve formě lasagní, zatočí s vaším stresem i díky skvělé chuti a vůni, která se bude linout celým bytem.
Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.
Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.
Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!