Nadívané telecí

Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    sádlo 1kg
    vývar 1l telecí nebo hovězí
    telecí maso 400g hrudí
    bylinky tymián, rozmarýn, bobkový list
    pepř mletý
Na nádivku
    pečivo 2 - 3ks rohlíky
    vejce 1ks
    šalotka 2ks
    máslo 1lžíce
    petržel 1ks
Pokyny
  1. Telecí maso osolte, opepřete, posypte bylinkami a nechte přes noc marinovat v chladu.
  2. Poté ho přendejte na pekáč, zalijte rozehřátým sádlem nebo olejem a při teplotě 90°C konfitujte v troubě 8 - 10 hodin.
  3. Upečené měkké maso vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
  4. Mezitím si připravte nádivku. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, nakrájené rohlíky vložte do mísy a přidejte šalotku, vejce, petrželku, muškátový oříšek, osolte, opepřete a nechte 20 minut odležet.
  5. Maso nakrájejte na tenčí plátky, na pracovní plochu si rozložte potravinovou fólii a plátky na ni rozprostřete. Mohou se lehce překrývat.
  6. Na maso rozetřete z jedné strany nádivku a celé to zarolujte do válečku.
  7. Přes folii ještě váleček zabalte do alobalu a vařte v páře 15 minut.
  8. Roládu poté vyndejte opatrně z obalu a podávejte se svojí oblíbenou přílohou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*