Když se řekne: „koprová omáčka”, polovině lidem se rozzáří oči a polovině se vybaví školní jídelna. Pokud patříte mezi první polovinu, zde vám přinášíme jeden výborný recept na koprovou omáčku.
Suroviny: sůl
Přinášíme tip na recept z bizoního masa. Jak na to?
Přinášíme tip na skvělý recept ze skvělého pštrosího masa. Exotiku stačí ochutit rozmarýnem. Jak na to?
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
Pod thajským názvem Kao Niew Mamuang se skrývá nám už více známé Mango sticky rice neboli lepkavá rýže s mangem a kokosovým mlékem. Tuto pochoutku si můžete připravit i doma. Pusťme se do toho.
Stará moudrost praví, že v jednoduchosti je krása. To můžeme jednoznačně potvrdit v případě této pomazánky z kozího sýra. Chuť tvarohu a smetany spojená s chutí čerstvé pažitky dovede chuť této pomazánky k dokonalosti. Navíc je její příprava jednoduchá a velmi rychlá. Svačinku tak máte vykouzlenou během chvilky.
Pizza? Kdo by ji neměl rád! Máme tu pro vás tip na pizzu, k jejíž přípravě postačí pouze pánvička. Ochucení a ingredience, které si na pizzu přidáte, necháme jen a jen na vás, podle toho, co máte rádi.
Výbornou svíčkovou na smetaně uděláme hravě i bez mouky. Pochutnáme si a jako bonus nebude nikomu těžko. Nevěříte? Tady je recept.
Teď si uvaříme výbornou bramborovou polévku, kterou zahustíme hraškou. Proč jsme se rozhodli právě pro tuto alternativu? V hrašce se nachází železo, zinek a vláknina. V našich jídelníčcích se rázem objeví dostatek hrubé vlákniny a po jídle nám nebude těžko.