Wasabi oříšky po domácku


Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
Wasabi je zdrojem vitamínů B6 a C, draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. V kombinaci s oříšky tak vznikne pochoutka, kterou můžete jíst bez výčitek.
Porce
500 g oříšků
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    ořechy 500g burské, neosolené
    wasabi 2lžíce prášek
    škrob 2lžíce kukuřičný
    sůl 2lžičky jemná
    voda 1lžíce
    vejce 1ks bílek
Pokyny
  1. Našleháme vaječný bílek s vodou, ve kterém obalíme oříšky a necháme okapat.
  2. Do igelitového sáčku nasypeme wasabi prášek, kukuřičný škrob, cukr a oříšky. Se sáčkem třepeme tak dlouho, dokud se oříšky ve směsi neobalí.
  3. Oříšky vyskládáme na plech s pečicí fólií. Pečeme je při 150 °C asi 30 min., následně dalších 20 min. při snížené teplotě 100 °C.
  4. Během pečení oříšky občas opatrně promícháme.
Tisknout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*