Řepová polévka spojuje výrazné chutě červené řepy s bylinkami, osvěžujícím fenyklem a jablkem. Tato polévka není jen o chuťovém zážitku, ale také o využití všech přírodních surovin bez zbytečného plýtvání v duchu vaření zero waste. Připravte si ji s Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: sůl
Lahodné, jemné, šťavnaté těstoviny s omáčkou z cheddaru potěší vaše chuťové pohárky. Rychlý recept přináší Jakvkuchyni.cz!
Kysané zelí je dokonalou lokální superpotravinou! Je levné, lehce dostupné, bohaté na vitamíny a další cenné látky a můžeme z něj připravit celou řadu chutných pokrmů. Začněme třeba skvělou zelňačkou, která je jako stvořená do chladných zimních dnů.
Říká se jí také španělská tortilla, ale s tou pšeničnou nebo kukuřičnou, nemá nic společného. Připravuje se totiž z uvařených brambor, sýra a vajec. Zbytek surovin je už na každém z nás - výborná je s červenou cibulí a paprikou. Přidat můžeme také šunku či chorizo. Připravte si bramborovou omeletu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Téměř každý svátek je spojený s pečením, ne jinak je tomu i na Tři Krále. V celé řadě zemí se pečou Tříkrálové koláče, do nichž se zapékají mince, figurky nebo mandle a toho, kdo je ve své porci najde, čeká prý šťastný rok. Upečte si kynutý závin s makovo-povidlovou náplní podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Rychlé občerstvení na párty, po kterém se jen zapráší? Přesně to jsou pizza šneci! Křehké těsto můžeme naplnit našimi oblíbenými náplněmi. Vyzkoušejte pizza šneky s goudou, šunkou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Sváteční stůl s novým pohledem a chutěmi tradičního kapra! Typickým hlavním chodem na vánoční tabuli jsou řízky z kapra, ne každému ale toto vánoční jídlo chutná. Zkuste si připravit kapra obaleného v chutné strouhance s osvěžující chutí citronu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Součástí štědrovečerní hostiny by rozhodně měla být polévka. Někde se podává zelňačka, poctivá hrachovka nebo polévka s houbami. Tou nejvíce tradiční je ale rybí - kapří polévka. Připravte si ji podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Zkusme letos tradiční štědrovečerní rybí polévku vyměnit za její maďarskou sestřičku. Halászlé se připravuje se sladkovodních ryb, v tomto receptu je ale použita mořská treska. Maďarská rybí polévka podle receptu od Jakvkuchyni.c z potěší mlsné jazýčky, které rády experimentují.
Sladké rohlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz jsou výbornou pochoutkou nejen na Vánoce, ale skvěle se hodí i mimo vánoční období. Tento univerzální recept umožní vytvořit rohlíčky, do kterých můžeme zabalit jakoukoliv oblíbenou sladkou náplň. Po upečení je stačí jemně posypat cukrem a můžeme si je naplno vychutnat.
Zažijte kouzlo domácího kvašení zeleniny s tímto jednoduchým receptem. Vytvořte si své vlastní pickles ze zelí, které je plné chutí a prospěje vašemu zdraví. Toto pickles se hodí jako součást hlavních jídel, ale i různých sendvičů, slaných závinů, jako přílohu k burgerům nebo do salátů.