Jak využít velké množství rýže, kterou jsme včera uvařili a nedojedli poradí v receptu šéfkuchař Ondřej Hutnik, který připravil sladkou rýži s vanilkou, skořicí a pečenými jablky na calvadosu. Jak na to?
Suroviny: smetana
Chuťová kombinace žampionů, čerstvého tymiánu, hořčice a zakysané smetany je výborná! Když navíc přidáme mleté hovězí, které zapečeme v italském chlebu, vznikne opravdová lahůdka! Můžeme ho připravit k večeři a určitě s ním neurazíme ani tu nejmlsnější návštěvu.
Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
Gyros, typické řecké jídlo, máme většinou spojené s rychlým občerstvením. Tradičně se připravuje z opečeného masa a podává se spolu se zeleninou v pita chlebu nebo tortille.
Vyzkoušejte podle receptu od Jakvkuchyni.cz "gyros" v podobě zapečených těstovin se zeleninou. A protože je tohle jídlo výborné i za studena, hodí se třeba jako krabičkový oběd do práce nebo do školy.
Svíčková omáčka je bezesporu jeden z pokladů naší národní kuchyně! Vařit ji podle klasického receptu může ale právě pro svoji náročnost odradit mnoho kuchařů. K dobré svíčkové však nevede jen dlouhá cesta.
Zkuste “rychlou svíčkovou” podle Jakvkuchyni.cz!
Krémová lososová polévka v lehce netradiční úpravě s krevetami, koprem a fenyklem může být vhodnou alternativou pro ty, kdo nemají obzvlášť rádi vánoční klasiky připravované z kapra. Vyzkoušejte podle receptu od Jakvkuchyni.cz
Připravte si osvěžující salát z barevných těstovin se zakysanou smetanou a zeleninovou směsí. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Ryby by se měly v jídelníčku objevovat alespoň jednou týdně. Nejvíce jim sluší jednoduchá úprava - rybu stačí upéct nebo osmahnout na oleji, přidat sůl a kvalitní pepř. Jako přílohu můžeme zvolit upečené brambory s lehce pikantní chutí a křupavé fazolky se slaninou. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Abychom si na makronkách pochutnali, nemusíme hned kupovat letenky do Paříže. Můžeme makronky s příchutí Francie si můžeme snadno připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Milovníci sýru si přijdou v tomto receptu na své. Jemná chuť špagetové dýně se snoubí s výraznou chutí bazalkového pesta a vše doplňuje mix sýrů v podobě ricotty, mozzarelly a ementálu. Jak si připravit tuhle dobrotu prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu.
Pokud je recept jednoduchý a výsledný pokrm lahodný, poskočí radostí snad každý kuchař a kuchařka. A přesně taková je zapečená dýně se sýrem, kterou si můžeme dopřát jako hlavní chod, nebo netradiční přílohu. Jak nato prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!