I když jsou pistácie už dlouhá staletí používány především v asijských zemích, našly si postupně cestu i do české kuchyně. S oblibou se používají nejen jako občerstvení “na zobání”, ale jsou součástí mnoha receptů. Pistácie ozvláštní díky své jemně nasládlé chuti a zelené barvě každý dezert. Tyto pistáciové řezy tvoří nadýchané těsto s mletými pistáciemi, plněné jsou lehkým krémem a nakonec je ozdobíme pistáciemi.
Suroviny: smetana
Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
Mušle jsou oblíbenou pochoutkou nejen v všech přímořských oblastech. I když v České republice moře nemáme, čerstvé mušle, především slávky, se u nás již dají sehnat bez problémů. Dokonce i jejich příprava doma nemusí být na první pohled složitá, jak by se mohlo zdát. S tímto jednoduchým receptem na slávky po námořnicku, s kouskem bagety a třeba i s dobře vychlazeným vínem si budete připadat jako na promenádě u moře.
Cácorka je tradiční staročeská polévka, jejíž původ bychom našli v jižních Čechách. I když byla staročeská jídla velmi prostá, protože maso bylo drahé a hůře dostupné, jedná se o velmi vydatnou polévku plnou vitamínu C. Připravuje se totiž z kysaného zelí a ze smetany. Jako příloha se k ní podávají šťouchané brambory. Jak na to?
Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!
Halloween se pomalu, ale jistě zabydluje i v českých domácnostech. Oblíbený je nejen u dětí, ale i u dospělých. Pokud hledáte inspiraci na dětskou halloweenskou oslavu, zkuste spolu s dětmi upéct tyto “strašidelné cupcakes”. Jak na to?
Polévky připravované z kvásku najdeme téměř po celé střední a východní Evropě. A v každém kraji má svoji trochu upravenou podobu. U nás je to například kyselo. Pokud tedy milujete kyselé chutě, pak si zcela jistě oblíbíte i polský žurek. Tato polévka je velmi sytá a vydatná. Jejím základem je zákvas z žitné mouky, silný vývar z kostí nebo uzeného masa. Přidat můžeme klobásy, brambory, vařená vejce atd.
Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se u nás těší velké oblibě.. Věděli jste, že lososů je několik druhů? Čím jsou specifičtí a jak si je v kuchyni připravit poradíme v dalším dílu Rybího speciálu na Jakvkuchyni.cz!,
Méně tradiční zmrzlina s podmanivou podzimní chutí. I když by se mohlo zdát, že už je na zmrzlinu zima, dá se jíst celý rok. I když se nejedná o zmrzlinu úplně v pravém slova smyslu, protože ta se připravuje z vajíček, je tento recept velmi jednoduchý a zmrzlinu lze díky němu připravit během několika minut. Její chuť vynikne i díky směsi dýňového koření nebo javorovému sirupu. Posypat ji lze klidně i praženými oříšky nebo dýňovými semínky. K její výrobě navíc nepotřebujete ani zmrzlinovač.
Známý návrhář a šéfkuchař, oslovil svými oděvními modely po celém světě a foodesign kreacemi v kuchařské show MasterChef. Inspirujte se jeho příběhem a receptem na halušky.
Mille-feuille je tradiční francouzský dezert. Jeho název, který získal díky listovému těstu, by se dal přeložit jako „tisíc plátků“. Tradičně jej tvoří tři vrstvy právě listového těsta a plní se žloutkovým krémem „crème pâtissière“. Krém lze nahradit například šlehačkou, nebo krémem z mascarpone, a šlehačky. Přípravu si lze usnadnit a urychlit také použitím již hotového listového těsta, samozřejmě však lze zážitek umocnit domácím listovým těstem.