Mrkvová polévka

Mrkvová polévka, bohatá na vitamíny chutná výborně, ke zjemnění se hodí sladká smetana. Recept na její přípravu je velmi jednoduchý a rychlý, najdete ho na www.jakvkuchyni.cz.
Mrkvová polévka, bohatá na vitamíny chutná výborně, ke zjemnění se hodí sladká smetana. Recept na její přípravu je velmi jednoduchý a rychlý, najdete ho na www.jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mrkev 1kg
    vývar 1litr nebo voda
    smetana 150ml
    máslo 100g
    kmín 2lžičky drcený
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Na másle osmažíme cibuli s mrkvemi.
  2. Jakmile začne chytat hnědou barvu, přidáme drcený kmín a po chvilce zalijeme vodou, nebo vývarem.
  3. Přivedeme k varu a vaříme, dokud mrkev nezměkne.
  4. Polévku rozmixujeme a přidáme smetanu pro zjemnění.

Slupky a zbytky mrkve patří na kompost, nebo do bioodpadu. Můžeme je ale využít k přípravě chutné pochoutky - zkuste předcházet plýtvání jídlem a připravte si z nich Spirálovou pochoutku podle seriálu Vaříme beze zbytku. Pokud je mrkev zakoupena v obalech, například v plastových sáčcích, třídíme tyto obaly prázdné do kontejneru na plasty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*