Kadeřávek patří mezi typické podzimní suroviny. Hodí se na přípravu na smoothies, přidat ho můžeme ale také do polévek, nebo třeba do receptů s těstovinami! Připravte si rychlé těstoviny s kadeřávkem, žampiony a slaninou sypané sýrem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: slanina
Šípková omáčka je tradičním pokladem české kuchyně a v kombinaci s kančím masem tvoří dokonalý recept na “podzimní tabuli”. Podávat ji můžeme s knedlíky, skvěle chutná i s bramborovými šiškami. Recept na Jakvkuchyni.cz.
Dušené “hovězí po burgundsku” nejspíš už známe, ale co takhle vyměnit víno za černé pivo? Toto výborné jídlo mohou i řidiči, protože se při vaření alkohol odpaří. Na přípravu tohoto receptu se hodí prorostlejší maso, které i po zůstane i po delší přípravě příjemně šťavnaté. Připravte si jemné dušené hovězí maso na černém pivu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční lokše se připravují ze 4 surovin. Na první pohled obyčejné jídlo můžeme připravovat na sladko (např. s povidly a mákem), ale skvěle chutnají také s krůtím, kachním nebo husím masem. A chybět nesmí samozřejmě typicky podzimní surovina jako zelí nebo kapusta. Jak si připravit lokše s kapustou a trhaným krůtím masem zjistíte v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
Taky si při slovním spojení “králík v kuchyni” vybavíte legendární scénu z filmu Slunce, seno..., že je k obědu "zase králík"? V současné době patří králičí spíše mezi luxusní záležitost, kterou na talíři nevídáme zdaleka tak často. Králičí maso je přitom velmi zdravé, chutné, dobře stravitelné a chuťově jemné. Jak si připravit šťavnatého králíka pečeného na slanině, česneku a tymiánu prozradi Jakvkuchyni.cz v receptu!
Když se řekne hamburger, tak si spousta lidí představí takový, co si koupíme ve fast foodu. Naštěstí už existují restaurace, kde hamburger povýšili na opravdovou lahůdku! Skvělý hamburger si přitom můžeme připravit i doma. Určitě bychom neměli podcenit jednotlivé suroviny - dobré housky, kvalitní maso, masová slanina. Jak si připravit domácí hovězí burger prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Svíčková omáčka je bezesporu jeden z pokladů naší národní kuchyně! Vařit ji podle klasického receptu může ale právě pro svoji náročnost odradit mnoho kuchařů. K dobré svíčkové však nevede jen dlouhá cesta.
Zkuste “rychlou svíčkovou” podle Jakvkuchyni.cz!