Většina z nás si dává musli tak, že z lednice vytáhne ochucený jogurt a nasype do něj z krabičky musli zakoupené v obchodě. Proč ale nezkusit mnohem chutnější a také zdravější variantu? Připravte si doma vlastní ovocný jogurt a křupavé musli!
Suroviny: skořice
Pokud jste si ještě nevyzkoušeli vytvořit doma vlastní pečený čaj, určitě se do toho pusťte. Tento jednoduchý malinový čaj si můžete schovat třeba na zimní měsíce nebo sychravé dny.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Rebarborový koláč zná každý, ale jeho netradiční verzi se zdravý prospěšným chřestem už málokdo. Ohromte návštěvu něčím novým.
Jak snadné! Nad touto dobrotou se můžete rozplývat během prvních jarních dnů, kdy vás příjemně zahřeje a potěší chuťové pohárky!
Smetanový likér si vyrobte do zásoby. A pokud dáváte rádi dárky vyrobené ručně, je tento likér skvělý tip. Stačí jej nalít do pěkné sklenice, napsat etiketu nebo nálepku, obmotat rustikálním provázkem a máte hotovo!