Švestková nutella


Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
Porce
700 ml nutelly
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    švestky 1kg
    cukr 0,6kg
    čokoláda 200g hořká
    kakao 100g
Pokyny
  1. Švestky nakrájíme na kousky a svaříme s trochou vody na hustou kaši. Přidáme cukr, čokoládu a koření.
  2. Odstavíme z ohně a vmícháme kakao a rozmixujeme dohladka.
  3. V lednici vydrží patnáct dní, pokud ji sterilizujete ve vařící vodě 10 minut, můžete ji uložit jako běžnou marmeládu.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*