Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Suroviny: rajčata
Mořské řasy do svého jídelníčku zařaďte co nejčastěji. Jsou totiž zdrojem jódu a dalších minerálů, které naše potrava neobsahuje dostatek. Zelenému salátu dodají spolu s tofu asijský šmrnc a když je doplníte třeba ještě klíčky, připravíte si extra zdravou a rychlou večeři.
Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
Tradiční nejen turecký pokrm z mletého masa a lilku, tentokrát podle řecké receptury.
Burrito patří spíše k vydatnějším jídlům, může za to však hlavně vysoký obsah bílkovin. Je proto vhodné zařadit druhé hlavní jídlo spíše zeleninové, případně si nedávat bílkoviny ke svačinám. Kvůli nepatrně vyššímu obsahu tuků se více hodí na oběd, ale to platí hlavně pro redukční jídelníčky.
Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Máte pocit, že krabí pomazánka na stole nesmí chybět? Co ji ale udělat zdravěji - např. s lahodnou cuketou?
Losos, rajčata a bazalka? Tato nezvyklá kombinace vám připomene dovolenou u moře. Díky krustě zůstane maso lososa krásně vláčné a nevysuší se.
Nahořklá rukola, křupavý polníček a sušená rajčátka tvoří základ jednoduchého salátu, který vás zaujme výraznou chutí. Stačí pak jen zakápnout olejem, přidat semínka a s bagetou podávat jako sofistikovaný předkrm.