V troubě sušená rajčata

V troubě sušená rajčata

Sušená rajčata se skvěle hodí pro použití do těstovin, nebo do salátů. Skvěle chutnají bez větších příprav jako součást nějakého receptu - třeba v kombinaci se sýrem, čerstvým pečivem a olivovým olejem apod. Chuť rajčat získá díky sušení na intenzitě. Zkuste si s námi tuto laskominu připravit doma.
Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Tomatové concassé

Rajčatové concassé

Concassé, speciální postup při přípravě zeleniny, k nám přišel z Francie. Nejčastěji se takto upravují rajčata.
Polévka z červené čočky se zeleninou

Polévka z červené čočky se zeleninou

Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
Vepřový perkelt

Vepřový perkelt

Perkelt, pokrm původem z Maďarska, je vzdálenějším příbuzným guláše. Na rozdíl od guláše je však mnohem hustší a podává se obvykle s přílohou, jako je rýže nebo tarhoňa. I přesto, že se jedná o poměrně snadné a relativně rychlé jídlo, vyplatí se určitě nic neuspíšit, použít kvalitní suroviny (především maso a papriku), postupovat podle receptu a věnovat vaření péči. Krásnou barvu a vůni dodá perkeltu především paprika. V případě maďarské kuchyně tomu snad ani nemůže být jinak. Jak si doma připravit skvělý perkelt?
ychlý zeleninový salát s cizrnou

Rychlý zeleninový salát s cizrnou

Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka (šakšuka) je tradiční pokrm zemí severní Afriky, jehož základem jsou rajčata, papriky, vejce a římský kmín.
Italský sendvič

Italský sendvič

Také si dáte rádi na svačinku sendvič? Zkuste jej pozvednout na jinou úroveň a připravte si italský sendvič. Proč zrovna italský? Protože je ze samých dobrot, které vás na pár chvil přenesou do prosluněné Itálie vonící po olivách, bazalce a sušených rajčatech. To vše doplněné jemnou chutí mozzarelly a čerstvé ciabatty.
Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Přinášíme tip na skvělý recept ze skvělého pštrosího masa. Exotiku stačí ochutit rozmarýnem. Jak na to?
Slaný závin

Slaný závin

Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.