Shakshuka


Shakshuka (šakšuka) je tradiční pokrm zemí severní Afriky, jehož základem jsou rajčata, papriky, vejce a římský kmín. Přílohou bývá pita chleba. 
Shakshuka (šakšuka) je tradiční pokrm zemí severní Afriky, jehož základem jsou rajčata, papriky, vejce a římský kmín. Přílohou bývá pita chleba. 
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vejce 4ks
    česnek 2stroužky
    rajčata 1konzerva loupaná
    paprika 1ks
    paprika 1ks pálivá, menší
    cibule 1ks
    sůl pepř
    paprika mletá
Pokyny
  1. Rozpálíme pánev a na oleji osmahneme cibuli do zlatova.
  2. Přidáme na kousky nakrájené papriky.
  3. Po pár minutách přidáme česnek a rajčata.
  4. Okořeníme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
  5. Směs dusíme asi 20 minut.
  6. Vajíčka po jednom rozbijeme do skleničky a jemně vložíme do bublající směsi.
  7. Necháme vařit přibližně dvě minuty, dokud nebude bílek pevný.
  8. Na talíři ozdobíme petrželkou.
Tags:

Štítky:

2 komentáře u „Shakshuka

  1. Alyaa

    Do shakshouky patří čerstvá zelenina, tedy i čerstvá rajčata, mletý římský kmín, naopak mletá paprika se v egyptské kuchyni téměř nepoužívá. Vejce se v pokrmu mají rozmíchat, proto se tento pokrm jmenuje shakshouka. Před podáváním se pokrm posype čerstvým sekaným koriandrem. Shakshouka je podobná českému leču.

    1. Adéla Špinarová Autor příspěvku

      Dobrý den, děkujeme Vám za komentář a objasnění. Přejeme pěkný den.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*