Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
Suroviny: pepř
V každé rodině se dělá bramborový salát jinak a každý považuje za nejlepší právě ten svůj. Kdybyste ale přeci jen chtěli poradit recept na ten skutečně nejlepší salát, tak tady ho máte. Je jednoduše vynikající!
Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
Pokud se vydáte do Francie, narazíte na tento sendvič „na každém rohu“. „Croque-monsieur“, v překladu „zabouchnutý pán“, je klasickým sendvičem se sýrem a šunkou, ale Francouzi jej vylepšili bešamelovou omáčkou a následným zapečením v troubě. Připravte si jej jako rychlou večeři, svačinku k zakousnutí a o víkendu na piknik, nebo třeba jako brunch ve francouzském stylu.
Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
Špenát, losos a česnek patří mezi potraviny, které snižují hladinu stresového hormonu, kortizolu. Když jsou navíc podávané ve formě lasagní, zatočí s vaším stresem i díky skvělé chuti a vůni, která se bude linout celým bytem.
S příchodem sychravých podzimních dnů se u některých z nás začínají projevovat různé virózy a nachlazení. Pokud při jejich léčbě dáváte přednost přírodním prostředkům, pak si „zlaté mléko“ určitě oblíbíte. Obsahuje mnoho přírodních látek, které podporují lidský organismus a mají na něj pozitivní vliv.
Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Ta nenápadná rostlinka, kolem které chodíte každý den, se skvěle hodí k jídlu. Zkuste z lomikamene třeba zelenou vajíčkovou omáčku nebo jej nasekejte do omelet.