Králík na pivu

Králík na pivě

Receptů, jak připravit králíka je mnoho. Králičí maso je velmi dietní, přitom z něj však lze připravit neodolatelně chutný pokrm. Králičí maso chutná výborně především v kombinaci se zeleninou, bylinkami, ale také například s pivem. Aby bylo křehké, věnujeme jeho pečení dostatek času. Jako přílohu můžeme zvolit českou klasiku v podobě bramborové kaše, nebo knedlíku. Zdravější variantou pak může být pečená brokolice s květákem. Jak na to?
Toskánská polévka

Toskánská polévka

Toskánskou fazolovou polévku tvoří pestrý výběr zeleniny, který lze obměňovat podle její dostupnosti. Kombinace zeleniny a středomořského koření jsou dokonalou symfonií chutí. Hlavní součástí jsou ale luštěniny, díky kterým dokáže polévka zasytit a zahřát v chladných dnech. Spolu s pečivem ji pak můžeme servírovat jako vydatný hlavní pokrm.
Zapečený chřest s bešamelem

Zapečený chřest s bešamelem

Chřestová sezóna je u nás poměrně krátká. Začíná koncem dubna a poslední sklizeň bývá na pultech v polovině června. Proto si čerstvý chřest užívejme, dokud můžeme.
Bílá krémová chřestová polévka

Bílá krémová chřestová polévka

Chřest, ať už zelený nebo bílý, v našich kuchyních poslední dobou zdomácněl. Jeho chuť je výrazná sama o sobě a tak mu sluší jednoduché úpravy. Jednou z možností, která uspokojí i náročné strávníky, je krémová polévka z bílého chřestu. Jak na to?
Kuskus s drůbežím masem

Kuskus s drůbežím masem a meruňkami

Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Tabouleh

Tabouleh

Typický pokrm s bulgurem je salát Tabouleh, pocházející z Libanonu. Výtečně se hodí jako příloha ke grilování, k rybě nebo jako lehká večeře.
Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Na velikonoční stůl patří tradiční recepty, které se těší velké oblibě. Kromě mazance, beránka a malovaných vařených vajíček, by na velikonočně prostřeném stole neměla chybět ani tradiční velikonoční nádivka.
Brokolicovo-špenátová polévka

Brokolicovo – špenátová polévka

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Už jste si doma zkusili uvařit polévku z brokolice a špenátu? Její příprava je opravdu rychlá a brokolice ani špenát neztrácí nic ze své chuti. Polévku můžeme zjemnit smetanou, nebo ozvláštnit fetou či lučinou. Jak na to?
Hovězí vývar

Hovězí vývar

Poctivý vývar má opravdu mnoho využití. Při použití kvalitních surovin získáme pokrm plný vitaminů a minerálních látek, které jsou pro tělo v této podobě velmi dobře využitelné.
Krupičná polévka se zeleninou

Krupičná polévka se zeleninou

Jednou z polévek, která patří mezi tradiční polévky české kuchyně, je bezesporu krupičná polévka. Základní ingrediencí, podle které se polévka jmenuje, je krupice.