Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou

Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
Bramborové vafle zapečené se sýrem

Bramborové vafle zapečené se sýrem

Pokud Vám někdy zbydou brambory od oběda nebo od večeře, zkuste vaření beze zbytku a využijte je na přípravu dalšího originálního jídla. Například vaflí. Ty se sice většinou připravují na sladko, ale věřte, že slaná verze bude příjemným osvěžením jídelníčku. Zapečené se sýrem budou skvělou svačinkou, ale i večeří, kdy je můžeme doplnit salátem. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou

Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
Mini pizzy se zeleným pestem a zeleninou

Mini pizzy se zeleným pestem a zeleninou

Věděli jste, že pizzu můžete připravit i v bezlepkové a cukrfree variantě? Verze pizzy z květáku, nebo z brokolice se v poslední době staly velmi oblíbenými. Lze z nich vytvořit velmi lahodné a křupavé těsto, které následně můžeme ozdobit podle chuti. Jakvkuchyni.cz prozradí, jak na to!
Pečené zelí s paprikou

Pečené zelí s paprikou

Zelí patří v české kuchyni k oblíbeným potravinám. V kuchyni je totiž jeho použití velmi univerzální. Můžeme jej vařit, dusit, péct, nechat kvasit nebo konzervovat. Zelí je navíc velmi zdravé a odborníci jej doporučují konzumovat několikrát za týden. Lze jej využít například při přípravě paprikového zelí, které je vhodné jako příloha k dušeným nebo pečeným masům.
Mexické empanadas

Mexické empanadas

Empanadas jsou masem plněné kapsičky, které jsou oblíbené v zemích Jižní Ameriky. Každá země má svoji oblíbenou variantu. Kapsičky se pečou v troubě a jsou ideální k posezení s přáteli, na oslavy, nebo party. Kromě vepřového masa lze pro náplň použít maso hovězí, kuřecí nebo tuňáka. Záleží na nás. Jak na mexické empanadas s náplní s vepřového masa?
Tuňákový steak s melounem

Tuňákový steak s melounem

Marek Raditsch je jedním z nejvýraznějších porotců oblíbeného televizního pořadu o vaření MasterChef. Je milovníkem asijské kuchyně a také příznivcem nápadů, kterými je možné vylepšit již tak chutné pokrmy. V dalším dílu seriálu Přestavujeme známé šéfkuchaře práskneme zajímavosti o úspěšném Marku Raditschovi. Více v článku na Jakvkuchyni.cz!
Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Zapečené těstoviny s lososem a se špenátem

Chcete se něco dozvědět o jedné z nejoblíbenějších a nejprodávanějších ryb u nás? Řeč není o nikom jiném, než o lososovi, který se u nás těší velké oblibě.. Věděli jste, že lososů je několik druhů? Čím jsou specifičtí a jak si je v kuchyni připravit poradíme v dalším dílu Rybího speciálu na Jakvkuchyni.cz!,
Pečené zelí

Pečené zelí s klobáskou a jablkem

Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety s okurkovým salátem

Pikantní krevety a okurkový salát podle tohoto receptu jsou hotové raz dva a jsou velice chutné a svěží. Jídlo můžeme servírovat do 30 minut, je to tedy skvělá volba, pokud nemáme moc času. Pikantní krevety s okurkovým salátem můžeme podávat jako rychlý lehký oběd, nebo večeři. Hodí se ale také jako originální předkrm na jakoukoli party. Jak na to?
SUMČÍ STEAK

SUMČÍ STEAK

I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec. Více o sumcích a receptech ze sumčího masa v dalším dílu seriálu Rybí speciál.