Švédské skořicové rolky

Švédské skořicové rolky

Pokud jste propadli kouzlu skořice, tyto rolky se u vás neohřejí. Jsou navíc velmi jednoduché na přípravu. Jejich základem je kardamonové těsto, které můžete využít i pro pečení švédského chleba.
Rybízová buchta

Skořicovo-rybízová sněhová buchta

Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Špaldové muffiny

Hrnkové špaldové muffiny

Máte chuť na něco dobrého, ale zároveň chcete něco zdravého a rychlého? Tak čtěte dál a za 30 minut už můžete mlsat.
Smažené artyčoky

Artyčoková pochoutka

Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Pivní štrúdl od Plzně

Pivní štrúdl od Plzně

Pivo se na Plzeňsku dává i do dezertů – nejspíš odtud pochází i populární pivní štrúdl.
Boží milosti neboli kraple

Boží milosti neboli kraple

V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.