K českým Vánocům patří vánočka, k italským pak panettone. Tento sladký italský chléb je lehký a nadýchaný, plný kandovaného ovoce a nádherně voní. Variant na recept existuje několik, těsto můžete nechat kynout pár hodin, příprava však může zabrat i několik dní. Dnes si spolu připravíme recept, jemuž je potřeba věnovat trošku více času, které zabere především kynutí těsta. Ale věřte, výsledek stojí za to.
Suroviny: med
Kuřecí stripsy jsou velmi oblíbené. Pokud na ně dostanete chuť, už pro ně nemusíte spěchat do rychlého občerstvení a můžete si je snadno připravit i doma. A také vám ukážeme, že se dají připravit zdravěji a téměř bez tuku. Navíc – chutnají opravdu skvěle!
S příchodem sychravých podzimních dnů se u některých z nás začínají projevovat různé virózy a nachlazení. Pokud při jejich léčbě dáváte přednost přírodním prostředkům, pak si „zlaté mléko“ určitě oblíbíte. Obsahuje mnoho přírodních látek, které podporují lidský organismus a mají na něj pozitivní vliv.
Borůvky jsou české superovoce, které je přímo nabité minerály, vitamíny a především luteinem, který podporuje zdravý zrak. Dopřejte si jich co nejvíce, když jsou čerstvé. Zbytek pak šetrně usušte a připravte si čaj, díky kterému budete vidět jako Bystrozraký.
Z českých luhů a hájů pochází tento čaj, který si sami usušíte. I nenápadné ovoce, které roste v lese nebo na mezi, dodá zdraví, vitamíny, minerály a energii. Pokud chcete využít síly ovoce na 100 %, namočte jej přes noc do vlažné vody a pak jen šetrně ohřejte.
Grilovací sezóna je v plném proudu. Tento recept je úžasný v tom, že si můžete bůček připravit den předem a v den D ho už jen dopéct na grilu.
Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Jablko pro vitamíny, kefír dodá bakterie a kvasinky, super zdravé ovesné vločky jsou zdrojem energie, lněné semínko vše krásně propojí, navíc obsahuje nenasycené mastné kyseliny a je univerzálním lékem pro zažívání. Sečteno a podtrženo: dokonalá výživa pro vaše zažívání v jednom kelímku.
Cibule je snad nejužitečnější pomocník v kuchyni. Poslouží skvěle nejen jako základ pod maso a do omáček, ale její šťáva umí doslova zázraky - zlepšuje imunitu, detoxikuje, má protizánětlivé účinky a zlepšuje kvalitu pleti i vlasů.
Rakytník je keř nebo malý strom, jeho plody můžeme používat v mnoha podobách: jako čaj, bylinný ocet, likér, sirup, protlak, kompot a mnoho dalších. Posiluje organismus a je zdrojem mnoha cenných vitamíků, my si dneska vyzkoušíme recept na med.
Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.