Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Suroviny: máslo
Co se zbytkem kopru a trochou ředkviček? Smíchejte je s lučinou a máte připravenou pomazánku na jednoduchou, ale efektní večeři. S rozpečenou bagetou bude skvělá!
Francouzský slaný koláč „quiche“ je jednoduchý, zdravý a chutná dětem i dospělým. Pokud potřebujete rychle připravit večeři, vyzkoušejte tento recept. Fantazii se meze nekladou – můžete použít jakékoliv zbylé maso, šunku nebo jen zeleninu.
Připravovala se o Velikonocích na Tlustý čtvrtek, ale pochutnáte si na ní kdykoli během roku.
Jemná smetanová omáčka z křenu se objevovala na jídelníčku Hanáků minimálně jednou týdně.
Olomoucké tvarůžky výborně chutnají samotné jen s cibulí a chlebem, ale připravují se z nich i zajímavé speciality – např. tvarůžkové langoše, slané kremrole, ale i sladké šátečky nebo dortíky. My jsme pro vás vybrali recept na tzv. syrnicu – originální tvarůžkovou polévku.
Dohladka vyšlehaná mrkvová polévka chutná daleko lépe, souhlasíte? Když do ní přidáte brambory a s smetanu, nezůstane po ní ani stopy.
Mušle jsou výborným zdrojem minerálů, mají málo kalorií a neobejde se bez nich středomořská kuchyně. V tomto receptu je najdete v typicky italském receptu.
Krémové polévky jsou velmi populární – je jednoduché je připravit, není potřeba se trápit s krájením všech surovin na úhledné kousky a jejich konzistence je příjemná na jídlo.
Taliány patří k oblíbeným českým jídlům, přestože je do Čech přinesl uzenář Uggé teprve v 19. století. Vychutnejte si je v tradiční úpravě, s hořčicí a kerblíkem.
V čem vlastně spočívá kouzlo kringlu? V podstatě se jedná o závin obrácený na ruby, který se plní různými náplněmi. Nejoblíbenější je skořicová, do níž můžete přidat hrozinky, mandle nebo třeba sušené brusinky.











