Domácí medové máslo

Domácí medové máslo

Máte rádi sladké snídaně, nebo se prostě jen neobejdete bez medu? Už jste si dopřáli pečivo namazané medovým máslem? Pokud přemýšlíte, co se pod touto dobrotou ukrývá, připravte si ji podle našeho receptu a sami uvidíte.
Nadívané telecí

Nadívané telecí

Na dokonalé nadívané telecí maso si rezervujte několik hodin, ne-li dnů. Péct ho můžete třeba o víkendu, můžete si k tomu nalít sklenku dobrého vína a již ze samotné přípravy si tak připravíte zážitek.
Osso buco

Osso buco

Už jste slyšeli o tradičním italském pokrmu jménem Osso buco? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit. „Osso“ znamená italsky kost, „buco“ je v překladu díra. Jde tedy o “kost s dírou”. Základem jídla je totiž plátek telecí kližky přeseknutý přes morkovou kost.
Slaný trhaný koláč

Slaný trhaný koláč

Trhané koláče se těší v poslední době velké oblibě. Na internetu koluje mnoho receptů převážně ve sladké verzi, ale proč si ho nepřipravit naslano? Určitě vám přijde vhod nejen po sladkém vánočním maratonu, ale skvěle se hodí jako snídaně, oběd, svačina i večeře a také na jakoukoli oslavu nebo na cesty. Navíc jej nemusíte krájet. Každý si sám odtrhne, kolik chce. Do náplně jsme tentokrát použili špenát a fetu, ale možností je nepřeberné množství. Která bude ta vaše nej?
Žloutkové piškoty

Žloutkové piškoty

Pokud nemáte rádi složité a zdlouhavé recepty, nebo potřebujete připravit rychle něco na poslední chvíli, máme tu pro vás jeden tip. Žloutkové piškoty jsou snadné, rychle hotové a můžete je podávat jen tak nebo je naplnit marmeládou či krémem. A pokud je jednou vyzkoušíte, zaručujeme vám, že je nebudete péct jen o Vánocích.
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Vánoce se blíží každou minutou. Jak jste na tom s přípravami a pečením? Seznamy na cukroví už máte určitě sepsané. Schválně, u kolika z vás bychom v tomto seznamu našli pařížské rohlíčky? Ty totiž jednoznačně patří k ozdobám svátečního stolu, a jistě právem. Jejich přípravy se nebojte. Stačí si je párkrát vyzkoušet a přijdete na to, že nejsou vůbec tak složité, jak se na první pohled zdálo.
Houbový kuba

Houbový kuba

Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
Medové trubičky

Medové trubičky

Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
Panettone_italský vánoční chléb

Panettone – italský vánoční chléb

K českým Vánocům patří vánočka, k italským pak panettone. Tento sladký italský chléb je lehký a nadýchaný, plný kandovaného ovoce a nádherně voní. Variant na recept existuje několik, těsto můžete nechat kynout pár hodin, příprava však může zabrat i několik dní. Dnes si spolu připravíme recept, jemuž je potřeba věnovat trošku více času, které zabere především kynutí těsta. Ale věřte, výsledek stojí za to.
Oříškové brownies

Oříškové brownies

Znáte nějaký návykový dezert, který je přeplněný čokoládou? Přesně tak. Máme na mysli hříšně čokoládové brownies. Populární americký dezert si našel cestu i k nám do České republiky a dostal se na přední příčky v oblíbenosti. A my chápeme proč. Hodně čokolády, křupavá krusta, hutný a tekutý střed. Kdo by odolal? Dnes brownies vylepšíme ještě pekanovými ořechy. A pokud je zrovna nemáte po ruce, skvělého výsledku docílíte s jakýmikoli jinými ořechy. A pozor! Schváleno 100 % testovaných subjektů.
Francouzský sýrový sendvič – Croque-Monsieur

Francouzský sýrový sendvič – Croque-Monsieur

Pokud se vydáte do Francie, narazíte na tento sendvič „na každém rohu“. „Croque-monsieur“, v překladu „zabouchnutý pán“, je klasickým sendvičem se sýrem a šunkou, ale Francouzi jej vylepšili bešamelovou omáčkou a následným zapečením v troubě. Připravte si jej jako rychlou večeři, svačinku k zakousnutí a o víkendu na piknik, nebo třeba jako brunch ve francouzském stylu.