Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Čínské nudle se zeleninou a zázvorem

Asijská kuchyně je nejen velmi lehce stravitelná, ale její recepty jsou také jednoduché a rychlé na přípravu. Obsahují pouze několik základních surovin. Jsou tak ideálním řešením v případech, kdy na přípravu jídla není moc času, nebo se nám nechce u plotny trávit nekonečné hodiny.
pečený celer

Pečený celer se semínky

Na pečeném celeru se semínky si pochutnáme u televize místo brambůrek, ale můžeme ho servírovat třeba i jako předkrm. 
Žampiony plněné nivou a slaninou

Žampiony plněné nivou a slaninou

Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
Pečené krostíni s pomazánkou

Pečené krostíni s pomazánkou

S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
Salát z topinambur s kysaným zelím a jablkem

Salát z topinambur s kysaným zelím a jablkem

Topinambury se nemusí loupat, je ale potřeba řádně je očistit od zeminy. Dají se konzumovat i syrové. Pokud se rozhodneme pro tepelnou úpravu, pak se připravují jako brambory - vařené, pečené, grilované. Chuťově jsou příjemně nasládlé a pokrmům dodávají mírně kouřovou příchuť.
bezlepková vánočka

Bezlepková vánočka

Připravili jsme pro vás recept na vánočku bez lepku s přidáním netradičních Jizerek.
bezlepkové vánoční cukroví - ořechy

Bezlepkové ořechy

Ani o slepované ořechy při bezlepkové dietě nepřijdeme. Našli jsme výborný recept, který možná dokonce předčí ty klasické. Jde se péct!
bezlepkové vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky k nám kdysi doputovaly z Rakouska a zřejmě se shodneme na tom, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví. Každá hospodyně je připravuje trošku jinak a rohlíčky tak vždy získávají svou specifickou chuť.