Špaldové muffiny

Hrnkové špaldové muffiny

Máte chuť na něco dobrého, ale zároveň chcete něco zdravého a rychlého? Tak čtěte dál a za 30 minut už můžete mlsat.
Kdoulový chlebíček

Kdoulový chlebíček

Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
Zavařenina kdoule

Zavařenina „Kdoulovka“

Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
Boží milosti neboli kraple

Boží milosti neboli kraple

V kostelech se dává hostie na závěr mše, během masopustního veselí se rozdávaly boží milosti, obdoba hostií. Smažte je dozlatova a nehleďte na množství kalorií.
Nadýchané koblihy

Nadýchané koblihy

Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
Borůvková zmrzlina

Borůvková zmrzlina

Je jednoduchá, rychlá a když navíc nahradíte běžné mléko sójovým nebo kokosovým, budete mít super zdravou pochoutku.
Staročeský jahelník

Staročeský jahelník

Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.