Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Suroviny: česnek
Červená řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Funguje jako prevence rakoviny, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku a zpomaluje projevy stárnutí. Vyzkoušejte naši pomazánku z červené řepy jako dip k nachos nebo i jen tak namazanou na pečivu.
Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
Zázračná polévka, která postaví na nohy po probněné noci a posílí i organismus? Kdo by neznal tradiční česnečku. Zkuste přidat i s tvarůžek, pozvedne chuť.
Sice trochu aromatičnější, ale o to lahodnější chuťovka nesmí chybět na žádné oslavě párty nebo na Silvestra. Mažeme na bagetky nebo jednohubky. Věřte, že zmizí jako první.
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Ačkoliv játra nemá rád každý, po této delikátní játrové paštice se jen zapráší.
Máte pocit, že krabí pomazánka na stole nesmí chybět? Co ji ale udělat zdravěji - např. s lahodnou cuketou?