Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji zpracovat? Usušte ji na zdravé lupínky, které jsou krásně barevné, báječně křupavé a navíc i překvapivě zdravé.    
| 
 | 
 
Co provést se zeleninou, která vadne v přihrádce ledničky? Nebo vám zahrádka urodila spoustu kořenové zeleniny a vy nevíte, jak ji zpracovat? Usušte ji na zdravé lupínky, které jsou krásně barevné, báječně křupavé a navíc i překvapivě zdravé.     
 | 
          | 
 
Porce     
 dle množství zeleniny     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
15 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na 1mm plátky. Osolíme mořskou solí, promícháme v nádobě a odložíme na půl hodinky.
 - Poté velmi pečlivě zeleninu omyjeme pod studenou vodou, položíme na čistou utěrku a osušíme.
 - Plátky položíme na pečicí papír a potřeme směsí, kterou si vyrobíme smícháním olivového oleje, koření, bylinek a česneku – už nepřidáváme sůl!
 - Pečeme při teplotě 140°C cca 40 minut.
 
Chipsy chutnají dobře se zakysanou smetanou, kterou smícháte s nakrájenou cibulkou a troškou mleté papriky, případně bylinkami.
