Vepřová panenka s bylinkovým máslem

Vepřová panenka je skvělá volba, když chceme připravit rychlé a přitom efektní jídlo. Díky bylinkovému máslu bude maso šťavnaté, voňavé a jemné. Podáváme ji s bramborami a opečeným chřestem nebo fazolkami. Připravte si lahodnou a šťavnatou vepřovou panenku s bylinkovým máslem, opečenými bramborami a chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Vepřová panenka je skvělá volba, když chceme připravit rychlé a přitom efektní jídlo. Díky bylinkovému máslu bude maso šťavnaté, voňavé a jemné. Podáváme ji s bramborami a opečeným chřestem nebo fazolkami. Připravte si lahodnou a šťavnatou vepřovou panenku s bylinkovým máslem, opečenými bramborami a chřestem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Na bylinkové máslo
    máslo 100g lehce změklé
    česnek 2stroužky
    bylinky 1hrst čerstvě nasekané - petrželka, pažitka
K podávání
Pokyny
  1. Nejprve začneme přípravou bylinkového másla - máslo necháme lehce povolit.
  2. Přendáme ho do misky, přidáme prolisovaný nebo najemno nasekaný česnek a nasekané bylinky.
  3. Vidličkou rozmačkáme a promícháme, aby se vše spojilo.
  4. Dle chuti osolíme a opepříme.
  5. Hotové maso přendáme na kousek potravinářské fólie, zatočíme a vytvarujeme váleček, který uložíme do lednice, aby máslo ztuhlo.
  6. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme.
  7. V pánvi rozehřejeme olej a panenku ze všech stran zprudka opečeme.
  8. Do masa nepícháme vidličkou, ale k obracení použijeme kuchařskou pinzetu.
  9. Troubu rozehřejeme na 180°C.
  10. Orestovanou panenku přendáme do pekáče a maso dopečeme v předehřáté troubě asi 6 minut (doba pečení je samozřejmě orientační a bude záviset na tom, jak silný kus panenky máte, k ruce si můžete vzít kuchařský teploměr, který by měl uprostřed masa ukazovat teplotu asi 64°C).
  11. Zelený chřest omyjeme a odlámeme dřevnaté konce.
  12. Do výpeku v pánvi přidáme trochu oleje a chřest opečeme.
  13. Hotové maso necháme krátce odpočívat.
  14. Poté ho nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s brambory a opečeným chřestem.
  15. Na horké plátky masa poté dáme kousek bylinkového másla.

Plastové obaly od masa, po důkladném vyprázdnění, vytřídíme do kontejneru označeného žlutou nálepkou. Slupky z česneku a odřezky bylinek patří do bioodpadu nebo na kompost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*