Vanilková panna cotta s rebarborovou omáčkou

Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
  • Encyklopedie
Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 panna cotty
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Panna cotta
    cukr 2lžíce
    želatina 3plátky
Rebarborová omáčka
    rebarbora 3řapíky
    třtinový cukr 3lžíce
    skořice 1lžička
    jahody 10ks
Pokyny
  1. Želatinu vložte do studené vody a odložte na několik minut stranou. Během této doby plátky želatiny nabobtnají.
  2. Do hrnce se silnějším dnem nalijte smetanu a spolu s cukrem a vanilkovými zrníčky (lžičkou extraktu) ji zahřejte těsně pod bod varu.
  3. Nabobtnané plátky želatiny zbavte vody a vhoďte je do horké smetany s cukrem a vanilkou. Celou směs zamíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Smetanu vlijte do předem připravených skleniček a dejte ji chladit do lednice alespoň na dvě hodiny.
  5. Mezitím se vrhněte na přípravu rebarborové omáčky: oloupejte řapíky rebarbory a nakrájejte je na 1cm kousky.
  6. Rebarboru spolu s cukrem, skořicí, jahodami a vínem svařte v rendlíku.
  7. Pomocí ponorného mixéru směs rozmixujte. Konečnou chuť omáčky dolaďte cukrem nebo kapkou citronové šťávy.
  8. Rebarborovou omáčku nalijte do skleniček, na panna cottu.
  9. Panna cottu podávejte vychlazenou, společně s rebarborovou omáčkou.

Nevíte, jak dostat zrníčka z vanilkového lusku? Stačí jen podélně rozříznout vanilkový lusk a seškrábnout z něj celý jeho obsah.
Pokud chcete, aby Vaše rebarborová omáčka měla sametovou strukturu, potom ovoce propasírujte přes jemné sítko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*