Vanilková panna cotta s rebarborovou omáčkou


Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
Porce
2 panna cotty
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
Panna cotta
    cukr 2lžíce
    želatina 3plátky
Rebarborová omáčka
    rebarbora 3řapíky
    třtinový cukr 3lžíce
    skořice 1lžička
    jahody 10ks
Pokyny
  1. Želatinu vložte do studené vody a odložte na několik minut stranou. Během této doby plátky želatiny nabobtnají.
  2. Do hrnce se silnějším dnem nalijte smetanu a spolu s cukrem a vanilkovými zrníčky (lžičkou extraktu) ji zahřejte těsně pod bod varu.
  3. Nabobtnané plátky želatiny zbavte vody a vhoďte je do horké smetany s cukrem a vanilkou. Celou směs zamíchejte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Smetanu vlijte do předem připravených skleniček a dejte ji chladit do lednice alespoň na dvě hodiny.
  5. Mezitím se vrhněte na přípravu rebarborové omáčky: oloupejte řapíky rebarbory a nakrájejte je na 1cm kousky.
  6. Rebarboru spolu s cukrem, skořicí, jahodami a vínem svařte v rendlíku.
  7. Pomocí ponorného mixéru směs rozmixujte. Konečnou chuť omáčky dolaďte cukrem nebo kapkou citronové šťávy.
  8. Rebarborovou omáčku nalijte do skleniček, na panna cottu.
  9. Panna cottu podávejte vychlazenou, společně s rebarborovou omáčkou.

Nevíte, jak dostat zrníčka z vanilkového lusku? Stačí jen podélně rozříznout vanilkový lusk a seškrábnout z něj celý jeho obsah.
Pokud chcete, aby Vaše rebarborová omáčka měla sametovou strukturu, potom ovoce propasírujte přes jemné sítko

Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*