Thajské rýžové nudle s krkovicí

Rychlé a jednoduché nudle v thajském stylu zvládnou podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit i kuchaři začátečníci! Spojení sójové omáčky a libové krkovice dodá jídlu šťavnatou chuť. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Rychlé a jednoduché nudle v thajském stylu zvládnou podle receptu Jakvkuchyni.cz připravit i kuchaři začátečníci! Spojení sójové omáčky a libové krkovice dodá jídlu šťavnatou chuť. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    Krkovice 4plátky libová
    zelenina 700g mražená, thajská
    nudle 400g široké, rýžové
    žampiony 250g
    sójová omáčka 2lžíce houbová
    sójová omáčka 2lžíce klasická
    škrob 2lžíce kukuřičný
    zázvor 1lžička
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na opravdu tenké plátky. Osolíme a opepříme.
  2. Žampiony omyjeme, necháme okapat a také nakrájíme na plátky.
  3. Maso i žampiony přendáme do větší mísy, přidáme obě sójové omáčky, zázvor a škrob.
  4. Promícháme a necháme chvíli marinovat.
  5. Nudle připravíme dle návodu.
  6. V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm maso se žampiony.
  7. Přidáme zeleninu. Restujeme ji jen krátce - musí zůstat křupavá.
  8. Nakonec opatrně vmícháme uvařené nudle.
  9. Do nudlí můžeme přidat také arašídy.

Pokud pro žampiony půjdeme do obchodu, nezapomeňme pak vyhodit prázdnou plastovou vaničku do žlutého kontejneru, který je určený právě k třídění plastového odpadu. Nejlepší varianta je, když si žampiony nasbíráme sami, nebo si je zajdeme koupit čerstvé na trh a odneseme si je v opakovatelně použitelném obalu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*