Saláty na sto způsobů k létu zkrátka patří. Vsadíme se však, že tento recept ještě neznáte - salát s hermelínem a jostou. Co že je to josta? Jedná se o ovoce, které je křížencem angreštu a černého rybízu.    
|  | 
Saláty na sto způsobů k létu zkrátka patří. Vsadíme se však, že tento recept ještě neznáte - salát s hermelínem a jostou. Co že je to josta? Jedná se o ovoce, které je křížencem angreštu a černého rybízu.     | 
|   | 
Porce     
2 porce     |   | 
Doba přípravy     
15 minut     |   | 
Chod     | 
Suroviny
| 
salát
1ks
 
hermelín
2ks
 
josta
1/2hrnku
 
olivový olej
2lžíce
 
třtinový cukr
2lžičky
 | 
Pokyny    
- Hermelín si rozkrájejte na srpečky a dejte rozpéct pod grill (případně si jej ochuťte pepřem a solí).
- Do menšího hrnce dejte jostu zasypanou cukrem a krátce ji poduste (cca 1 min) Mezi tím si důkladně omyjte a natrhejte salát.
- Nakonec všechny ingredience smíchejte dohromady, dochuťte olejem a citrónem a hned podávejte.

