Drobné jemné, voňavé a lehké - přesně takové jsou domácí rýžové kokosky. Díky použití rýžové mouky si je mohou bez obav dopřát i ti, kdo se vyhýbají lepku. Ať už jako rychlý recept na domácí sladkost, nebo něco drobného, co potěší jako jedlý dárek. Připravte si rýžové kokosky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Drobné jemné, voňavé a lehké - přesně takové jsou domácí rýžové kokosky. Díky použití rýžové mouky si je mohou bez obav dopřát i ti, kdo se vyhýbají lepku. Ať už jako rychlý recept na domácí sladkost, nebo něco drobného, co potěší jako jedlý dárek. Připravte si rýžové kokosky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Porce
20 kusů
|
|
Doba přípravy
30 minut
|
|
Chod
|
Pokyny
- Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli do nadýchaného sněhu.
- Postupně přidáváme moučkový cukr a šleháme, dokud není sníh hustý a leklý.
- Do připravené bílkové směsi vysypeme kokos a rýžovou mouku a jemně zapracujeme stěrkou.
- Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme z těsta malé hrudky, které klademe na plech.
- Připravené kokosky pečeme v troubě předehřáté na 150°C asi 13 minut.
- Kokosky musí zůstat světlé a když se jich dotkneme prstem, jsou na povrchu pevné.
- Upečené kokosky necháme na plechu zcela vychladnout a teprve poté je opatrně odloupneme od papíru.
- Kokosky skladujeme v uzavřené dóze na suchém místě.
Obal od moučkového cukru vytřídíme do kontejneru označeného modrou samolepkou na papír. Obal od rýžové mouky patří podle materiálu buď do kontejneru označeného modrou samolepkou – pokud jde o papír nebo žlutou – pokud jde o plast.
