Rýžové (bezlepkové) kokosky

Drobné jemné, voňavé a lehké - přesně takové jsou domácí rýžové kokosky. Díky použití rýžové mouky si je mohou bez obav dopřát i ti, kdo se vyhýbají lepku. Ať už jako rychlý recept na domácí sladkost, nebo něco drobného, co potěší jako jedlý dárek. Připravte si rýžové kokosky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Drobné jemné, voňavé a lehké - přesně takové jsou domácí rýžové kokosky. Díky použití rýžové mouky si je mohou bez obav dopřát i ti, kdo se vyhýbají lepku. Ať už jako rychlý recept na domácí sladkost, nebo něco drobného, co potěší jako jedlý dárek. Připravte si rýžové kokosky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kokos 150g strouhaný
    cukr 120g moučkový
    vejce 2ks bílky
    mouka 2lžíce rýžová
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli do nadýchaného sněhu.
  2. Postupně přidáváme moučkový cukr a šleháme, dokud není sníh hustý a leklý.
  3. Do připravené bílkové směsi vysypeme kokos a rýžovou mouku a jemně zapracujeme stěrkou.
  4. Plech vyložíme pečicím papírem a pomocí dvou lžiček tvoříme z těsta malé hrudky, které klademe na plech.
  5. Připravené kokosky pečeme v troubě předehřáté na 150°C asi 13 minut.
  6. Kokosky musí zůstat světlé a když se jich dotkneme prstem, jsou na povrchu pevné.
  7. Upečené kokosky necháme na plechu zcela vychladnout a teprve poté je opatrně odloupneme od papíru.
  8. Kokosky skladujeme v uzavřené dóze na suchém místě.

Obal od moučkového cukru vytřídíme do kontejneru označeného modrou samolepkou na papír. Obal od rýžové mouky patří podle materiálu buď do kontejneru označeného modrou samolepkou – pokud jde o papír nebo žlutou – pokud jde o plast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*