Bezlepkové kokosové sušenky

Kokosová mouka je skvělou variantou proto ty, kdo musí ze svého jídelníčku vyřadit lepek. A právě z této mouky jsou upečeny lahodné a vláčné domácí kokosové sušenky.
Kokosová mouka je skvělou variantou proto ty, kdo musí ze svého jídelníčku vyřadit lepek. A právě z této mouky jsou upečeny lahodné a vláčné domácí kokosové sušenky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Na 1 plech cca 15 sušenek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mouka 100g kokosová
    máslo 75g rozpuštěné
    cukr 50g moučka
    kokos 2lžíce strouhaný
    žloutek 1ks
    kakao 1lžíce
Pokyny
  1. Všechny ingredience smícháme a důkladně propracujeme.
  2. Máslo přidáváme vždy úplně rozpuštěné.
  3. Z těsta oddělujeme malé kousky, které vždy ještě prohněteme a poté z nich tvarujeme kuličky.
  4. Každou kuličku položíme na plech vyložený pečicím papírem, kolem dokola ji přidržíme prsty a rozmačkáme vidličkou.
  5. Uděláme to vždy ihned s každou kuličkou, aby bylo těsto ještě zahřáté a dobře drželo pohromadě.
  6. Okraje mohou lehce popraskat, ale po upečení budou sušenky hezky pevné.
  7. Sušenky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut. Poté je necháme na plechu zcela vychladnout.

Papírové obaly od másla, které jsou obvykle kombinací papíru a hliníkové fólie, patří do popelnice, kam vyhazujeme směsný odpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*