Křehké kokosky

Oblíbené vánoční cukroví, na které nám postačí pouze čtyři suroviny - kdo si vybavil jako první kokosky, trefil se. Jedná se o rychlé a oblíbené cukroví a Jakvkuchyni.cz v tomto receptu poradí, jak dosáhnout toho, aby byly kokosky opravdu dokonalé. Stačí se držet tohoto receptu a postupu. Jak na to?
Oblíbené vánoční cukroví, na které nám postačí pouze čtyři suroviny - kdo si vybavil jako první kokosky, trefil se. Jedná se o rychlé a oblíbené cukroví a Jakvkuchyni.cz v tomto receptu poradí, jak dosáhnout toho, aby byly kokosky opravdu dokonalé. Stačí se držet tohoto receptu a postupu. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 plechy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 210g krupice
    kokos 120g
    vejce 3ks bílky
    strouhanka 1lžička
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme vodní lázeň (velký hrnec - do něj trochu vody a menší hrnec, aby byl ponořený ve vodě).
  2. Do menšího hrnce dáme bílky a cukr a asi 5 minut šleháme na plný výkon, aby byla směs hezky tuhá. Poté přidáme kokos, strouhanku a promícháme.
  3. Plech vyložíme papírem a děláme malé hrudky (nejlépe to půjde zdobícím sáčkem).
  4. Kokosky pečeme v předehřáté troubě na 150 - 160 °C asi 8 minut. Jak poznáme, že jsou hotové?
  5. Nahoře musí být kokosky pevné, uvnitř měkké. Měly by zůstat bílé.
  6. Plech vyndáme z trouby a necháme kokosky úplně vychladnout.
  7. Teprve pak je sloupneme z pečicího papíru a skladujeme v suchu (nejlépe v papírovém sáčku).

Pokud si koupíme kokos v plastovém obalu, je důležité nezapomínat na třídění odpadu. Plastové sáčky patří do žlutého kontejneru. Skořápky od vajec patří na náš kompost, nebo do sběrných nádob na bioodpad. Pokud si nejste při třídění odpadu jisti, stačí mrknout do online abecedního rádce pro správné třídění odpadu Kam patří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*