Rybí krokety z tresky


Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
Krokety nejsou jen bramborové. Můžeme si je připravit ze všech druhů masa i zeleniny, dnes si vyzkoušíme recept z rybího masa. Chutná výborně!
Porce
10 kroket
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    bílá ryba 500g treska
    strouhanka 100g
    parmezán 50g
    tymián 4snítky
    česnek 2stroužky
    vejce 2ks
    chilli 1/2lžičky nebo půl čerstvé papričky
    citrónová kůra z jednoho citrónu
Pokyny
  1. Rybu si nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru.
  2. Přidáme česnek, kůru z citrónu, sýr, tymián, sůl a pepř, polovinu strouhanky a rozmixujeme.
  3. V misce si našleháme vejce, která vmícháme do rozmixované směsi. Ta by se následně měla dát tvarovat do kuliček.
  4. Vytvarované kuličky obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.
  5. Do zakysané smetany nakrájíme nebo vmícháme chilli koření, lehce osolíme a opepříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*