Švestková omáčka – skvěle zvýrazní chuť masa

Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rostlinný olej 2lžíce
    citrónová kůra 1lžička nastrouhaná
    hladká mouka 3lžíce
    voda 500ml
Pokyny
  1. Z oleje (nebo másla) a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou.
  2. Přidáme švestková povidla a za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne.
  3. Nakonec do omáčky přidáme cukr, podle chuti koření a nastrouhanou citrónovou kůru.
  4. Vše necháme provařit dalších 10 minut.
  5. Hotovou omáčkou přelijeme maso a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*