Jemná a voňavá polévka s rybími knedlíčky je ideální volbou, když se chceme zahřát a zároveň si pochutnat na něčem zdravém. Základem je poctivý zeleninový vývar, který doplňují nadýchané rybí knedlíčky. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo večeře – nejen během svátečních dní. Připravte si lahodnou polévku s rybími knedlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Jemná a voňavá polévka s rybími knedlíčky je ideální volbou, když se chceme zahřát a zároveň si pochutnat na něčem zdravém. Základem je poctivý zeleninový vývar, který doplňují nadýchané rybí knedlíčky. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo večeře – nejen během svátečních dní. Připravte si lahodnou polévku s rybími knedlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Porce
4 porce
|
|
Doba přípravy
30 minut
|
|
Chod
|
Suroviny
|
Na polévku
vývar
cca 1,2l
zeleninový
pepř
5kuliček
nové koření
4kuličky
mrkev
2ks
petržel
1ks
bobkový list
1ks
pórek
>kousek
/pevnější zelená část/
Na rybí knedlíčky
rybí maso
300g
(např. filet z kapra, candáta)
strouhanka
3lžíce
podle konzistence
vejce
1ks
petrželka
1lžička
nasekaná
muškátový oříšek
1špetka
|
Pokyny
- Do hrnce nalijeme vývar, přidáme nakrájenou zeleninu a koření.
- Polévku vaříme asi 20 minut, dokud není zelenina téměř měkká.
- Dle potřeby polévku osolíme a opepříme.
- Než se uvaří polévka, připravíme knedlíčky - rybí maso rozemeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky.
- Rybí maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a nasekanou petrželku.
- Směs necháme krátce odležet - ideálně v lednici, aby se zpevnila.
- Nakonec z rybí směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu.
- Když je polévka hotová, snížíme plamen, aby jen lehce probublávala.
- Do polévky vhodíme knedlíčky a asi 8 minut povaříme.
- Knedlíčky nevaříme zprudka, aby se nerozpadly.
Zbytky zeleniny, které nepoužijeme do polévky – například konce mrkve, slupky z petržele nebo zelenou část pórku – můžeme vytřídit do kontejneru označeného hnědou samolepkou na bioodpad. Ještě lepší ale je si je zamrazit a později využít při přípravě domácího zeleninového vývaru. Zajímá vás, jak si z kuchyňských zbytků vykouzlit další jídla? Podívejte se na seriál Gurmánské vaření beze zbytku a nechte se inspirovat!
