Polévka s rybími knedlíčky

Jemná a voňavá polévka s rybími knedlíčky je ideální volbou, když se chceme zahřát a zároveň si pochutnat na něčem zdravém. Základem je poctivý zeleninový vývar, který doplňují nadýchané rybí knedlíčky. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo večeře – nejen během svátečních dní. Připravte si lahodnou polévku s rybími knedlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jemná a voňavá polévka s rybími knedlíčky je ideální volbou, když se chceme zahřát a zároveň si pochutnat na něčem zdravém. Základem je poctivý zeleninový vývar, který doplňují nadýchané rybí knedlíčky. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo večeře – nejen během svátečních dní. Připravte si lahodnou polévku s rybími knedlíčky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Na polévku
    vývar cca 1,2l zeleninový
    pepř 5kuliček
    nové koření 4kuličky
    mrkev 2ks
    petržel 1ks
    pórek >kousek /pevnější zelená část/
Na rybí knedlíčky
    rybí maso 300g (např. filet z kapra, candáta)
    strouhanka 3lžíce podle konzistence
    vejce 1ks
    petrželka 1lžička nasekaná
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme vývar, přidáme nakrájenou zeleninu a koření.
  2. Polévku vaříme asi 20 minut, dokud není zelenina téměř měkká.
  3. Dle potřeby polévku osolíme a opepříme.
  4. Než se uvaří polévka, připravíme knedlíčky - rybí maso rozemeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky.
  5. Rybí maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a nasekanou petrželku.
  6. Směs necháme krátce odležet - ideálně v lednici, aby se zpevnila.
  7. Nakonec z rybí směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu.
  8. Když je polévka hotová, snížíme plamen, aby jen lehce probublávala.
  9. Do polévky vhodíme knedlíčky a asi 8 minut povaříme.
  10. Knedlíčky nevaříme zprudka, aby se nerozpadly.

Zbytky zeleniny, které nepoužijeme do polévky – například konce mrkve, slupky z petržele nebo zelenou část pórku – můžeme vytřídit do kontejneru označeného hnědou samolepkou na bioodpad. Ještě lepší ale je si je zamrazit a později využít při přípravě domácího zeleninového vývaru. Zajímá vás, jak si z kuchyňských zbytků vykouzlit další jídla? Podívejte se na seriál Gurmánské vaření beze zbytku a nechte se inspirovat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*