Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Recepty
Jídlo pro každého – menu plné inspirativních receptů z celého světa pro vás vaří Jakvkuchyni.cz!
Bramborový salát nepatří jen ke štědrovečerní tabuli. Na jeho odlehčené verzi si můžete pochutnat i v horkých letních dnech.
Tento recept je snadný, rychlý a navíc nepotřebujete ani váhu!
Lahodný džem, který přesvědčí i ty největší mlsné jazýčky. Kombinace třešní a čokolády je totiž neodolatelná. Na chlebu s máslem i na palačinkách.
Lehký, svěží, šťavnatý… Přesně tak bychom vystihly tento pokrm, který je zároveň vitaminovou bombou.
Rebarborový koláč zná každý, ale jeho netradiční verzi se zdravý prospěšným chřestem už málokdo. Ohromte návštěvu něčím novým.
Hurá do lesa na houby, abyste si mohli připravit chutný a zdravý oběd či večeři. Máme pro vás nový recept na špaldové rizoto, kde houby nesmí chybět.
Klasický je salát z nastrouhané kedlubny s křenem nebo česnekem, případně se zakysanou smetanou nebo tvarohem. Tepelně ji můžete upravit na bramboráky, zapéci, osmahnout nebo připravit jako mozeček.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.