Nepečené datlové cukroví

Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 kuliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pyré 200ml datlové
    mandle 100g mleté
    kokos 40g strouhaný
    ořechy 40g vlašské, nastrouhané
    skořice 1/2lžičky
    kakao 1lžička
    kokosový olej 1lžíce nemusí být
    med 1lžíce
    ořechy pistáciové, na obalení
Pokyny
  1. Datlové pyré smícháme s mletými vlašskými ořechy. Datle jsou skvělé na doplnění energie, ořechy jsou zas výbornou potravou pro mozek. Kuličky jsou proto vhodné i pro děti jako svačina do školy!
  2. Ke směsi přidáme kokos. Ten nasákne přebytečnou tekutinu a díky němu drží hmota krásně pohromadě.
  3. Přisypeme kakao. Kvalitní kakao je balzámem na duši a na nervy, snižuje stres. Zbytek kakaa si můžete nechat stranou, na obalení hotových kuliček.
  4. Skořice dodá našim kuličkám orientální nádech a navíc povzbuzuje trávení. Pokud máte možnost, nahraďte část skořice kardamomem. Toto koření se používá v Dánsku do bábovek, beduíni jím ochucují kávu.
  5. Můžeme také přidat kokosový olej. Tento super zdravý olej skvěle chutná a doporučuje se jej jíst denně lžička.
  6. Do směsi přilijeme med. Kromě toho, že jde o zdravou variantu sladidla, med pomůže v tom, aby hmota držela pohromadě.
  7. Tuto směs smícháme. Protože většina hlavních surovin je poměrně těžkých, může vám to trvat delší dobu. Chcete přípravu zkrátit? Pusťte se do těsta holýma rukama.
  8. Z vytvořené hmoty tvarujte kuličky. Můžete použít dvě lžíce a s jejich pomocí vytvořit kulaté tvary, nebo kuličky vyválet ručně.
  9. Kuličky obalujte v sekaných oříšcích. Díky nim budou krásně křupavé a lépe držet tvar. Pokud chcete více variant, část obalte v kakau a část v kokosu.
  10. Pokud nebudete kuličky servírovat hned, uchovávejte je v uzavřené nádobě v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*