Jablonecká cibulačka


Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
Když rodině v jabloneckém kraji zůstala skýva tvrdého chleba, tak ji nevyhodili, ale uvařili k němu tuhle výbornou cibulačku. Inspirujte se i vy, jak využít suroviny do posledního drobečku.
Porce
1,5 l polévky
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    chléb 200g opečené kostičky
    cibule 5ks
    olej 2lžíce
    voda 1,5l
    vývar 1kostka
Pokyny
  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Ve větším hrnci rozpalte tuk a cibuli na něm osmahněte dozlatova.
  3. Pak ji zalijte vodou, rozdrobte do ní kostku vývaru a vařte asi 20 minut, až cibule změkne.
  4. Pak polévku přepasírujte přes síto, nebo ji přímo v hrnci rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Polévku ještě krátce prohřejte, okořeňte a osolte.
  6. Do každého talíře vložte opečené kostičky chleba, které pak přelijte polévkou.
  7. Ihned podávejte, aby se chléb příliš nerozmáčel.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*