Česká smetanová cibulačka

Neobvyklá verze cibulové polévky se smetanou bude skvělou volbou, když potřebujete pořádně zahřát. Můžete ji dozdobit krutony nebo najemno nakrájenými plátky cibule.
Neobvyklá verze cibulové polévky se smetanou bude skvělou volbou, když potřebujete pořádně zahřát. Můžete ji dozdobit krutony nebo najemno nakrájenými plátky cibule.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cibule 4ks
    brambor 2ks
    mrkev 1ks
    smetana 500ml polovinu můžeme nahradit mlékem
    bujón sůl, pepř
Pokyny
  1. Cibuli, mrkev a cibuli nastrouháme, brambory pokrájíme na kostičky.
  2. Cibuli podusíme na másle, přidáme mrkev a chvíli podusíme, poté přidáme brambory a zalijeme bujónem.
  3. Zahustíme jíškou z hladké mouky, přilijeme smetanu, dochutíme.
  4. Povaříme a můžeme mírně promixovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*